četrtek, 03. december 2015

Pred kratkim sem objavil zapis z naslovom 10 najboljših slovenskih piv, ki je požel kar veliko zanimanja. Eden izmed komentarjev (thanks Matt) je predlagal, da bi bilo morda bolj zanimivo in predvsem bolj pošteno narediti lestvico najboljši piv glede na stil, kar se tudi meni zdi precej smiselno. Časi so taki, da so trenutno zelo popularna IPA piva in temu pivu podobni stili - v samem bistvu zelo hmeljena piva, ki jih obožujejo "hop head-i". Tako načeloma ta piva dobivajo precej višje ocene (ki so sicer zaslužene), kot pa jih dobi na primer še tako dober pilsner (nezasluženo nižja ocena).

Zato sem tokrat naredil krajši pregled najbolj ocenjenih slovenskih piv (ratebeer.com) glede na stil piva samega. Po kratkem, vendar dokaj temeljitem pregledu sem tako izluščil 9 stilov piva, kamor bi lahko tako ali drugače uvrstili vsa naša piva. In tako so nastale naslednje kategorije spodaj pa sledi seznam zmagovalcev.

1. NAJ SVETLI LEŽAK - svetli ležak, premium ležai, pilsner
2. NAJ TEMNI LEŽAK - temni ležak, schwarzbier piva
3. NAJ PŠENIČNO PIVO - nemško pšenično piva, pšenični ale, witbier
4. NAJ RDEČE PIVO - jantarni ležak, jantarni ale
5. NAJ IPA - IPA, session IPA, črna IPA, imperialna IPA
6. NAJ PALE ALE - ameriški pale ale, angleški pale ale
7. NAJ PORTER-STOUT - porter, stout, baltski porter
8. NAJ SADNO PIVO - sadno pivo, radler
9. NAJ SPECIALNO PIVO - pivo z zelišči, zelenjavo, začimbami, pivo iz posebnih žit, saison


0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.