torek, 22. december 2015

Ime: Stout
Pivovarna: Pivovarna Carniola, Žirovnica
Stil piva: Stout
Vsebnost alkohola: 5,5%

Ocena: 3,4 / 5

Skrivnostna, srhljiva podoba, ki iz steklenice pridre na plano v hladni in temni noči sicer ni ena izmed gorenjskih legend, je pa zato brez dvoma ta stout eden legendarnih zvarkov gorenjske pivovarne Carniola.

Izgled tega srhljiveža zaznamuje popolnoma temna rjava barva, v bistvu skoraj že čisto črna z nekaj rdečkastega podtona, na glavi pa ima poveznjeno srednje veliko in dokaj obstojno peno bež barve. Vonj praženega sladu, ki je precej lahko zaznaven, pa dopolni še nekaj kavnega pridiha. V tem zelo lepo uravnoteženem stoutu na začetku zaznamo nekaj blage sladkobe, ki ji družbo dela precej bolj bogata prisotnost pražene kave. Po robu pa se temu postavi zelo konkretna hmeljna grenkoba, ki se nadaljuje še v rahlo zeliščni pookus, ki kar traja. 

Mogoče je telo tega stouta rahlo manj polno, kot je v navadi pri zvarkih tega stila, vendar pa vse to poskuša nadoknaditi s precej bolj polnim okusom.  

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Kategorije

VMenu

Zagotavlja Blogger.