sobota, 12. december 2015

Ime: Temno
Pivovarna: Gostilna in pivovarna Križman, Kozina
Stil piva: Črno pivo (schwarzbier)
Vsebnost alkohola: 5,2%

Ocena: 2,4 / 5

Pivovarna Križman iz okolice Kozine je še ena izmed serije naših domačih pivovarn, ki v svoji restavraciji ponuja domače pivo stila ležak. Čeprav je potrebno dodati, da za razliko od nekaterih ostalih, včasih proizvedejo tudi kaj drugega in ne samo svetli in temni ležak.

Njihovo temno pivo se pojavi s temno rjavo barvo, skoraj že črno, ki na svetlobi dobi rdeči podton. Na vrhu kozarca se le za kratek trenutek pojavijo zametki glave bež barve, ki pa zelo hitro izpuhti. V aromi zaznamo blage note travnatega hmelja, pogrešajo pa se bolj zaznavni toni temnega, karamelnega sladu. Poleg že omenjene travne arome, zaznamo le še zelo subtilne pražene note, pa še te z veliko težavo. Je pa zato v okusu prisoten rahlo bolj izrazit praženi občutek, ki mu družbo dela še blag, kiselkasti priokus sadja. Tudi pookus tega piva je dokaj neizrazit, le nekaj rahle praženosti se občuti na trenutke.

Gre za zelo lahko in skoraj vodeno temno pivo, ki sicer deluje sveže, a obenem tudi prazno. Nikakor ni pivo neprijetno, toda vseeno ne gre ravno za najboljši zvarek te domače pivovarne. 

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.