petek, 04. december 2015

Ime: Eliksir
Pivovarna: Pivovarna Laško, Laško
Stil piva: Temni bok
Vsebnost alkohola: 7,6%

Ocena: 2,6 / 5

Eliksir iz pivovarne Laško je bil ustvarjen kot posebno zimsko pivo, da pivca s svojo močjo in vsebnostjo alkohola pogreje, kar lepo ponazori tudi etiketa: "V zmernih količinah odpravlja težave in tegobe - v prevelikih odmerkih jih povzroča."

Izgled zaznamuje značilna bakrena barva temnih bok piv, kozarec pa pokrije še srednje velika in nekoliko kremasta bela pena, ki počasi izginja. V aromi prevladuje sladni značaj, v katerem se najdejo note karamele, piškotov in tudi nekaj suhega sadja, za topli dodatek pa poskrbi nekaj tonov alkohola. V okusu najprej srečamo nekaj sadnih not in sladkobo sladu, s karamelnim značajem, ki je kar konkretna. Zaključi se s srednje prisotno hmeljno grenkobo, ki se za kratek čas pojavi še v pookusu. 

Eliksir ima srednje poln občutek, na koncu požirka pa nam podari tudi nekaj alkohola, ki rahlo podžge in pogreje. V okusu prevladuje sladkob, ki je skupaj s prej omenjeno toplino alkohola, tudi nabolj izrazita lastnost tega zimskega zvarka.

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.