sreda, 23. december 2015

Ko smo pred časom delali pregled vseh slovenskih pivovarn, tako od ljubiteljskih, preko domačih, "ciganskih" in mikropivovarn, pa vse do makro pivovarjev, smo na koncu lahko našteli 54 pivovarn, ki pri nas proizvajajo svoje pivo. Številka je kar zavidljivo visoka, tako da izbor najboljše naše pivovarne res ni bil najlažji.

Pri izboru smo poskušali upoštevati več faktorjev, začenši s kvaliteto piva, ki ga proizvajajo. Temu smo seveda dodali še število različnih piv, ki so jih uspeli zvariti, čim večjo raznolikost pri stilih piva, ter seveda nek splošen vtis pivovarne. 

Seveda je ta izbor spet popolnoma subjektiven, toda med vsemi našimi pivovarji smo tako izbrali enega, ki je na nas letos napravil največji vtis. Naslov najboljše pivovarne leta 2015 si je tako prislužila ajdovska Pivovarna Pelicon, ki nas je s svojimi premnogimi zvarki letos res razvajala in navduševala. 

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.