ponedeljek, 14. december 2015

Sredina decembra je čas, ko ena najboljših in najbolj plodovitih mikropivovarn pri nas, odpre svoja vrata za ljubitelje piva. To je seveda pomenilo, da tudi midva nisva smela manjkati med pivoljubci, ki so se zbrali pred vrati pivovarne v Ajdovščini.
Pivovarja, Anita in Matej, sta nam razkazala svoje kraljestvo v katerim jima uspe izdelati takšne poslastice kot so naprimer The 3rd Pill, Yes Boss, Quantum in še mnogo drugih. Seveda sta nas z veseljem popeljala skozi proces izdelave piva, ki pa zahteva zelo veliko truda. Ob tem nam je Matej z veseljem tudi postregel z nekaj primeri piva še v izdelavi.

Po ogledu pivovarne pa je sledila še sproščena degustacija piva, kot se ob ogledu pivovarne seveda spodobi. Le-ta je potekala ob spremljavi vipavskih dobrot, ki so jih pripravili v sosednji degustacijski hiši Faladur. Krompirček z domačih kečapom v spremljavi The 3rd Pill, Out of China Dog, hot dog pripravljen iz lokalnih sestavin, ki najbolje sede ob kozarcu piva Out of China, pita s tenstano repo in Quantum DIPO, ter za konec še čokoladna torta v spremljavi Winter Warmerja. Vse to pa seveda ob spremljavi pivske debate.
Z dogodkom kot je ta, smo dobili še eno potrditev, da se kultura piva pri nas in samo pivovarstvo nasploh res razvijata. Poleg tega pa dobimo tudi občutek, da pivovarna Pelicon ni odgovorna samo za odlično pivo, ampak tudi za združitev lokalnih ponudnikov, ter priložnosti za skupni uspeh.

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.