ponedeljek, 14. december 2015

Ogled pivovarne Pelicon


Sredina decembra je čas, ko ena najboljših in najbolj plodovitih mikropivovarn pri nas, odpre svoja vrata za ljubitelje piva. To je seveda pomenilo, da tudi midva nisva smela manjkati med pivoljubci, ki so se zbrali pred vrati pivovarne v Ajdovščini.
Pivovarja, Anita in Matej, sta nam razkazala svoje kraljestvo v katerim jima uspe izdelati takšne poslastice kot so naprimer The 3rd Pill, Yes Boss, Quantum in še mnogo drugih. Seveda sta nas z veseljem popeljala skozi proces izdelave piva, ki pa zahteva zelo veliko truda. Ob tem nam je Matej z veseljem tudi postregel z nekaj primeri piva še v izdelavi.

Po ogledu pivovarne pa je sledila še sproščena degustacija piva, kot se ob ogledu pivovarne seveda spodobi. Le-ta je potekala ob spremljavi vipavskih dobrot, ki so jih pripravili v sosednji degustacijski hiši Faladur. Krompirček z domačih kečapom v spremljavi The 3rd Pill, Out of China Dog, hot dog pripravljen iz lokalnih sestavin, ki najbolje sede ob kozarcu piva Out of China, pita s tenstano repo in Quantum DIPO, ter za konec še čokoladna torta v spremljavi Winter Warmerja. Vse to pa seveda ob spremljavi pivske debate.
Z dogodkom kot je ta, smo dobili še eno potrditev, da se kultura piva pri nas in samo pivovarstvo nasploh res razvijata. Poleg tega pa dobimo tudi občutek, da pivovarna Pelicon ni odgovorna samo za odlično pivo, ampak tudi za združitev lokalnih ponudnikov, ter priložnosti za skupni uspeh.

Ni komentarjev:

Objavite komentar