ponedeljek, 21. december 2015

Ime: Who Cares Editions Chocolate Stout
Pivovarna: Bevog Brewery, Bad Radkersburg
Stil piva: Sladki stout
Vsebnost alkohola: 6,66%

Ocena: 3,8 / 5

Kaj se zgodi, ko se združita pivo in čokolada? Nekaj zelo okusnega, aromatičnega in prijetnega. Da pa to lahko poskusimo tudi v praksi, so poskrbeli v pivovarni Bevog in v svojo serijo Who Cares Editions dodali še svoj stout, v katerem se skriva tudi "fair trade" čokolada bližnje čokoladnice Zotter. 

Izgled tega stouta zaznamuje popolnoma črna barva s precej veliko in srednje obstojno peno kremaste barve. Aroma je aspekt, kjer ta Chocolate Stout pride najbolj do izraza. Prijetne, dovolj nežne in zelo lahko zaznavne note čokolade kar vdrejo v naš nos. Daleč v ozadju pa čokolado spremlja še blag praženi pridih sladu. Pri okušanju se najprej srečamo s prijetno sladkobo, ki spominja na mlečno čokolado. Nadaljuje se z zmerno grenkobo, ki ni pretirana, a še vedno lahko občutna, le-ta pa se nadaljuje tudi v pookus. 

Čokoladni stout iz Bevoga odlikuje še zelo kremasto in polno telo, ter lepo svilnata tekstura. Pivo v sebi skriva solidnih 6,66% alkohola, kar sicer ni pretirana stopnja, je pa ta kar odkrito prisoten. Z vsemi temi lastnostmi združenimi v eno, deluje Chocolate Stout zelo primerno pivo za razvajanje v hladnih nočeh. 

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.