torek, 29. december 2015

Ime: Černi
Pivovarna: Prirodna kmetija in pivovarna Volk Turjaški, Roje pri Čatežu
Stil piva: Stout
Vsebnost alkohola: 5%

Ocena: 3 / 5

Volk Turjaški, ljubiteljski pivovar iz okolice Čateža, izdeluje piva zgornjega vretja, ki jih poimenuje domači slovenski ol. Eden izmed njih je tudi pivo Černi, za katerega lahko rečemo da sodi med piva stila stout.

Krasi ga popolnoma temna črna barva, na vrhu pa zagledamo še srednje veliko peno bež barve. V aromi prevladujejo note praženega sladu, ki je sicer dokaj nežen, ampak še vedno dovolj zaznaven, poleg pa prepoznamo še zelo mile note čokolade. Na začetku občutimo blago sladkobo, ter nekaj kiselkastega priokusa žit, ki ga pogosto asociramo s temnimi ležaki. Na koncu se srečamo še z nekaj praženega občutka in subtilno hmeljno grenkobo, ter tudi rahlim priokusom zelišč. 

Tako dobimo dokaj poln in srednje kremast stout, ki je zelo piten in v katerem lahko brez težav uživamo. Sicer ne gre za klasičen stout, ampak tega od pivovarja tudi nismo pričakovali. Okusno.  

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.