petek, 18. december 2015

Pelicon Stout


Ime: Stout
Pivovarna: Pivovarna Pelicon, Ajdovščina
Stil piva: Stout
Vsebnost alkohola: 5,5%

Ocena: 3,5 / 5

Jesensko-zimski čas in nižje temperature kar kličejo po temnejših in rahlo bolj konkretnih zvarkih. Tega se jasno zavedajo tudi v pivovarni Pelicon, saj za to obdobje pripravijo svojega temnega junaka - Stout. 

V kozarcu nas pričaka popolnoma črno pivo, ki ga pokriva precej majhna, a zelo obstojna pena kremaste barve. Aroma tega stouta je dokaj izrazita - prednjači konkretna aroma praene kave, ki jo daleč v ozadju opazuje še zelo nežen travnati hmelj. Veliko kasneje pa se kavi pridruži še pričakovana, a zelo subtilna aroma čokolade. Tudi v okusu glavno vlogo odigra bogat kavni občutek, proti koncu pa lahko občutimo še zmerno in lepo zaznavno hmeljno grenkobo. Za konec nam Peliconov stout ponudi še malo kiselkastega žitnega priokusa, v pookusu pa se zopet pojavijo kavne note, ki nam v ustih poležijo še kar nekaj časa. 

Pelicon Stout ima dokaj kremasti občutek in bogat okus, vendar je po drugi strani vseeno teče zelo svilnato in ima dokaj lahko telo. Primeren za rahlo hladnejši jesenski čas, medtem ko bomo za zimo potrebovali kaj bolj konkretnega.

Ni komentarjev:

Objavite komentar