četrtek, 17. december 2015

Leto 2015 je bilo za ljubitelje piva izredno zanimivo in polno dobrih novic, o pivu, pivovarnah, dogodkih in tako dalje. Nekaj o tem sem pisal že v prispevku z naslovom Pivska revolucija, vendar se je od takrat zgodilo še veliko novega.

Med drugim je bilo leto 2015 tudi rojstno leto mnogih novih pivovarn. V večini primerov je šlo za "ciganske pivovarne", to je fante in dekleta, ki so svoje znanje in sposobnosti iz garaže prenesli na opremo prave mikropivovarne. Tako je nastalo veliko takih in drugačnih novih zvarkov.

Tako smo se na blogu odločili, da izberemo tudi najboljšega novinca za leto 2015 po našem popolnoma osebnem mnenju. Konkurenca med pivovarji je bila zelo velika, na rezultat pa je poleg kvalitete njihovih zvarkov vplivalo še nekaj drugih dejavnikov - na primer, kako so skozi leto izboljšali kvaliteto svojih piv, kakšne projekte pripravljajo za naprej, kako pogosto smo jih srečevali na festivalih, in še kaj.

Med vsemi "cigančki" smo tako za najboljšega novinca leta, ali kot pravijo v NBA Rookie of the Year, izbrali postojnsko pivovarno Varissh, ki so nas letos razveselili s svojimi Pussy Blue, Dirty Red in Deep Purple, poleg tega pa smo uspeli poskusiti tudi nekaj zadev, ki še pridejo na vrsto.

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.