sreda, 02. december 2015

Ime: Svetlo
Pivovarna: Pivnica Svarog, Kozina
Stil piva: Svetli ležak
Vsebnost alkohola: 4,8%

Ocena: 2,7 / 5

Domača pivovarna Svarog s svojo pivnico se je naselila v Kozini, kjer je pred tem že stala domača pivovarna Sergij. Kot je v navadi pri naših domačih pivovarnah, tudi v Svarogu izdelujejo piva tipa ležak, to je svetlo in temno domače pivo.

Rahlo motna zlata barva zaznamuje izgled tega ležaka, na vrhu pa le za kratek čas postoji še razmeroma majhna bela pena. Aroma tega piva je precej kruhasta, poleg pa lahko občutimo še rahel biskvitni pridih in nežno prisotnost medu, ki pa je zelo lahko zaznavna. Tudi v okusu prevladuje kruhasti občutek, temu pa sledi prijetna hmeljna grenkoba, medtem ko v pookusu poleg že omenjenega kruha občutimo še dokaj neprijeten kovinski priokus zelišč. 

Vseeno pa lahko ta ležak opišemo kot čist, svež in razmeroma lahek. Sicer pookus nekako pokvari celotno srečanje s tem pivom, toda vseeno gre za dokaj soliden domači ležak. Pitnost pa je (pričakovano) glavna odlika tega piva.

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.