torek, 08. december 2015

Ime: Skok Domače Svetlo Pivo
Pivovarna: Pivovarna Gastro, Ptuj
Stil piva: Svetli ležak
Vsebnost alkohola: 4,7%

Ocena: 3 / 5

Skok Svetlo je tipičen domači svetli ležak, ki prihaja iz ptujske domače pivovarne Gastro. 

Izgled zaznamuje popolnoma jasna zlato rumena barva, dopolni pa ga še srednje velika bela penasta glava, ki pa ni ravno dolgo obstojna. Aroma je zelo lahko zaznavna. Prevladujejo note kruhastega sladu, ki jim družbo dela še nekaj pridiha medu - le-ta je lahko občuten, toda ne pretiran. V okusu se skriva zmerna sladkoba, zopet dokaj kruhast občutek, ter končna zmerna grenkoba, ki pa v sebi skriva še nežno kiselkast občutek žita. 

V primeru tega svetlege ležaka, govorimo o razmeroma solidnem domačem pivu. Ima precej lahko telo, posledično pa je tudi zaradi tega zelo piten in svež, obenem pa vseeno ponudi tudi dovolj okusa. 

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.