nedelja, 11. oktober 2015

Ime: Ambrožič Svetlo Pivo
Pivovarna: Gostilna in pivovarna Ambrožič, Vremski Britof
Stil piva: Pilsner
Vsebnost alkohola: 4,8%

Ocena: 2,7 / 5

Za obisk turistične kmetije se ljudje ponavadi odločijo zato, ker jim zadiši domača slovenska hrana, poleg katere jasno sodi tudi pijača domače izdelave. V večini primerov gre za kakšna rdeča ali bela vina, medtem ko so na Turistični kmetiji Ambrožič v Barki pri Vremskem Britofu svojo ponudbo dopolnili s pivom domače izdelave.

Njihovo svetlo pivo odlikuje skoraj popolnoma jasna, svetlo zlata barva, pokriva pa ga razmeroma majhna in hitro izginjajoča pena bele barve. Aroma tega piva je precej nežna, prevladujejo pa cvetlični vonji in rahel kiselkasti pridih, ki ga največkrat povežemo z vonjem vinske kleti. V okusu na začetku začutimo rahlo sladkobo, ter nekaj medenih not, dopolni pa ga še rahel kiselkasti priokus, medtem ko je grenkoba skoraj nezaznavna. Gre za eno tistih lahkih in pitnih piv, ki ne ponudijo preveč okusa in arome, ampak so vseeno prijetni in zelo primeren spremljevalec k domači, kmečki hrani.

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

VMenu

Zagotavlja Blogger.