petek, 30. oktober 2015

Ime: Harvest SIPA (2015)
Pivovarna: HumanFish Brewery, Vrhnika
Stil piva: India Pale Ale
Vsebnost alkohola: 6,3%

Ocena: 3,5 / 5

Vrhniška pivovarna HumanFish že nekaj let, ob vsaki trgatvi hmelja izdela svojo verzijo piva po imenu Harvest SIPA. Gre za pivo stila IPA, ki je narejen s pomočjo svežega hmelja. 

Tako se srečamo s temno jantarjevim pivom, ki je popolnoma motno, pokriva pa ga razmeroma majhna, toda zelo dobro obstojna pena nežne bež barve. V aromi se najprej pokaže kvaliteta svežega hmleja, saj naš nos zazna zelo očitno aromo, ki spominja na sveže pokošeno travo, spremlja pa jo še rahlo kiselkasta kvaliteta hmelja. V okusu se na začetku spoznamo z rahlo sladkimi sadnimi priokusi. Le-ti so dokaj blagi, zato pa močnejši vtis pusti grenkoba, ki ima sveži karakter trave in zelišč. Ta občutek pa se potem nadaljuje tudi v pookusu. 

V primeru Harvest SIPE gre za IPA pivo, ki ima poudarjen travni in zeliščni karakter, celoten občutek piva pa je zelo svež. Gre za zanimivo izvedbo, ki bo bolj všeč tistim ljubiteljem IPA piv, ki jim sadni karakter teh piv morda ni preveč pri srcu. 

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

VMenu

Zagotavlja Blogger.