torek, 20. oktober 2015

Ime: Coffee Stout
Pivovarna: Pivovarna Pelicon, Ajdovščina
Stil piva: Stout z okusom
Vsebnost alkohola: 5,5%

Ocena: 4 / 5

Poslastica iz pivovarne Pelicon je plod sodelovanja z butično pražarno Eskobar, ki je odgovorna za honduraško kavo vrste Marcala, ročno mleto le dan pred varjenjem tega stout piva. 

Na oko deluje Coffee Stout s svojo popolnoma črno barvo super privlačno. Izgled dopolni še srednje velika rjavkasta pena, ki sicer dokaj hitro izgine - na pogled, bi težko ločili med pivom in pravo kavo. Takoj po odprtju steklenice naš nos napolni konkretna kavna aroma, ki se ji kasneje daleč v ozadju pridružijo še rahle travne arome. Okus zaznamuje zmerna prisotnost praženega sladu in kave, ter rahlo sladek priokus. Prisotnost kave ni pretirano izrazita (na srečo ne-ljubiteljev kave), vendar še vedno dovolj zaznavna, da ima glavno vlogo v tem pivu. Nežen kiselkasti priokus čisto na koncu in blaga grenkoba dopolnita ta stout, poseben čar pa mu doda še zelo kremasto in polno telo. 

Pivo bo všeč tudi tistim, ki sicer niso ljubitelji kave, saj je le-ta prisotna v dovolj umirjeni meri. Po drugi strani pa bodo ljubitelji te opojne pijače navdušeni, saj jim sedaj ne bo treba več izbirati med kavo ali pivom - s Coffee Stoutom dobijo namreč oboje naenkrat.

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

VMenu

Zagotavlja Blogger.