nedelja, 04. oktober 2015

Ime: Harvest Amber Ale
Pivovarna: Pivovarna Mali Grad, Kamnik
Stil piva: Jantarni ale
Vsebnost alkohola: 5,2%

Ocena: 3,1 / 5

Naši mikropivovarji zelo radi izkoriščajo največje festivale pive pri nas (ki mimogrede postajajo vedno bolj pogosti) za predstavitev kakšnih novih zvarkov, včasih pa za te festivale tudi izdelajo posebno pivo. Med take festivale sodi tudi Štajerski festival piva, kjer je kamniška pivovarna Mali Grad predstavila posebno pivo po imenu Harvest Amber Ale, zvarjeno "posebaj za toti Maribor". V kozarcu tako srečamo motni ale, ki ga odlikuje zelo privlačna temno jantarjeva barva, pokriva pa ga srednje velika pena bež barve, ki se tam obdrži kar precej časa. V aromi lahko prepoznamo nežne vonje karamelnega sladu in nekaj rahlega pridiha kavnih not. Telo je lahko in rahlo kremasto s presenetljivo majhno prisotnostjo mehurčkov. Na začetku okusimo nežno karamelno sladkobo, ki se potem prelevi v zmerno, toda lahko občutno grenkobo. Ta grenkoba pa v sebi nosi nekakšen svež, zeliščni karakter. Vse zaznano in okušeno naredi to pivo nežno in rahlo zadržano, vendar z dovolj okusa in predvsem pitnosti.

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

VMenu

Zagotavlja Blogger.