torek, 13. oktober 2015

Ime: Harvest Moon (2015)
Pivovarna: Pivovarna Pelicon, Ajdovščina
Stil piva: Ameriški pale ale
Vsebnost alkohola: 5,2%

Ocena: 4 / 5

Tudi ajdovska mikropivovarna Pelicon se je v času trgatev hmelja odločila, da zavri pivo s svežim hmeljem. Uporabili so dve čisto pravi slovenski sorti hmelja s kmetij Bosnar in Rojnik - v pivo sta tako skočila Bobek in Styrian Wolf in nastalo je sezonsko, jesensko pivo po imenu Harvest Moon. 

V našem kozarcu tako zagledamo pivo popolnoma motne temno kostanjeve barve z razmeroma majhno in precej neobstojno peno nežne bež barve. V aromi prevladujejo srednje izraziti, toda lahko zaznavni sladki sadni toni, ki dajo pivu nekakšen svež občutek. Okus zaznamuje sladkoba z dodatkom nežnih sadnih tonov, v ozadju pa sladkobo spremlja še rahel priokus zeli (sveži hmelj) in zelo blaga grenkoba. V pookusu se zopet pojavi že prej omenjena sladkoba, ki še najbolj spominja na sladkarije.

Na prvi požirek Harvest Moon deluje rahlo nenavadno zaradi zanimive sladkobe in karakterja svežega hmelja, toda obenem je zelo pitno in uživaško, zelo primerno za oddih od "tradicionalnega" okusa in za razvajanje brbončic.

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

VMenu

Zagotavlja Blogger.