nedelja, 25. oktober 2015

Končno se je tudi novomeška pivska scena prebudila. Res je, da še nimamo kakšne lokalne pivovarne, ampak zanimanje za butično pivo je brez dvoma prisotno. Dokaz tega je tudi kulinarično-pivski dogodek, ki ga je pripravil portal pivopis.si.
V sodelovanju z Gostilnico in pizzerio Don Bobi ter ajdovskima pivovarjema Pelicon, so organizirali pokušino piv v spremljavi s hrano. Tako smo lahko v prijetnem ambientu restavracije uživali v pet hodih odlične hrane, ki so jo spremljala posebej izbrana piva, kombinacija domačega (Pelicon) in tujega (Ayinger, BrewDog in Fullers). Za aperitiv pa je poskrbel član portala pivopis.si s svojim domačim ale zvarkom.

Za spremljavo pijači in jedači, ki sta bili sicer glavni zvezdi dogodka, pa sta nas organizatorja, Davor in Andrej, oskrbela z veliko koristnimi informacijami v povezavi s pivom in vsem kar sodi zraven. Ajdovska pivovarja, Anita in Matej, pa sta nam poleg ponudila še veliko zanimivih informacij in anekdot o njunem pivu in pivovarni, ter o samem pivovarstvu pri nas nasploh. 
Že na samem začetku nam je vodja portala pivopis.si povedal, da je cilj takih dogodkov in njihovega portala nasploh, dvig kulture pitja piva v Sloveniji. In glede na vse videno in poizkušeno lahko rečemo, da s(m)o na zelo dobri poti. Še enkrat več se je dokazalo, da obstaja velika množica ljudi, ki v pivu vidi več kot samo sredstvo za popivanje in zalivanje čevapčičev. Tudi pivo, vsaj tisto kakovostnejše, si zasluži isto spoštovanje kot ga uživa kakovostno vino. 

Tako da tudi sami, kot ljubitelji piva, podpiramo take dogodke in se jih z veseljem udeležimo. Še posebej pa nas veseli, da tudi novomeška scena piva živi. Pa na zdravje.

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

VMenu

Zagotavlja Blogger.