četrtek, 8. oktober 2015

Maister Vega


Ime: Vega
Pivovarna: Maister Brewery, Komenda
Stil piva: APA
Vsebnost alkohola: 4,7%

Ocena: 4 / 5

Pivovar, ki je odgovoren za pohod Generala Maistra po državi, nam sedaj prinaša svoj novi izdelek. V stilu ameriškega pale ale piva sedaj k nam prihaja Vega, poimenovana v čast našemu najbolj slavnemu matematiku, Juriju Vegi. Za varjenje tega piva ni bila potrebna kakšna višja matematika, saj gre v osnovi za zelo preprosto APA pivo narejeno z eno samo sorto hmelja - Mosaic, ki pa je veliko več kot pa le preprosto pivo.

Po dolgotrajnem piljenju recepta, nas tako že na prvi pogled očara s svojo rahlo motno, oranžno-zlato barvo, na vrhu kozarca pa se pojavi srednje velika penasta glava bele barve. Noro prijetna aroma napolni naš nos z vonji tropskih sadežev, kjer prednjači sladka breskev, v ozadju pa se sramežljivo skriva tudi nekaj vonja agrumov. Kombinacija arome in okusa nas popelje na izlet po tropskih otokih, kjer okušamo prijetno sladek in saden začetek, nežna hmeljna grenkoba, ki se sicer pojavi ostro, nadaljuje pa veliko bolj nežno, pa nam da vedeti, da v roki držimo kozarec pravega pale ale piva.

Vse to naredi Vego zelo lahko pitno pivo, ki ponudi zelo veliko okusa, njena najmočnejša stran pa je super prijetna aroma.

Ni komentarjev:

Objavite komentar