nedelja, 11. oktober 2015

Ime: King's Temno
Pivovarna: Pivovarna Belna, Šentilj
Stil piva: Črno pivo (schwarzbier)
Vsebnost alkohola: 5,4%

Ocena: 2,7 / 5

King's Temno je hišni temni ležak domače pivovarne Belna iz Šentilja, v čisti bližini avstrijsko-slovenske meje.

V vrčku vam postrežejo s temno rjavim pivom, ki ga pokriva razmeroma majhna pena kremaste barve. V vonju zaznamo zelo nežne arome praženega sladu, v ozadju pa se skriva še nekaj sladkih sadnih pridihov. V okusu prednjači sladkoba, medtem ko je hmeljna grenkoba zelo neznatna, skoraj neobstoječa. Bomo pa zato v zaključku občutili še nekaj zelo blagih kiselkastih not, ki so značilne za temne ležake, in rahlo prisotnost kavnega priokusa, ki se nadaljuje še v kratkem pookusu. Značilno lahko telo temnih ležakov pa naredi to pivo precej pitno in osvežilno.

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

VMenu

Zagotavlja Blogger.