ponedeljek, 26. oktober 2015

Ime: Horny IPA
Pivovarna: Pivovarna Bru Kru, Ljubljana
Stil piva: India pale ale
Vsebnost alkohola: 6,8%

Ocena: 3,8 / 5

Prvenec pivovarne Bru Kru, "ciganske" pivovarne iz Ljubljane, ki vari pivo pri belokranjskem Vizirju, je pivo po imenu Horny IPA. Pivovarji ga predstavljajo kot združitev divjega karakterja bika, ki se kaže v imenu, in delikatnega ročnega dela, ki se pokaže v izgledu. 

Videz tega IPA piva zaznamuje rahlo motna jantarjeva barva in precej velika in solidno obstojna penasta glava, ki ima rahlo umazano belo barvo. V srednje zaznavni aromi bomo prepoznali prijetne in sveže sadne note, kjer poleg agrumov prednjači še vonj borovcev. Kasneje pa se razvije rahlo bolj intenziven sadni vonj. Tudi okus se začne z zelo nežno sadno sladkobo, ki pa jo kmalu prekrije precej dostojna hmeljna grenkoba, ki pa vseeno ni preveč ekstremna. Podporno vlogo v okusu odigrajo še blage kiselkaste note agrumov, ki jih lahko začutimo na koncu. 

Horny IPA novo nastale pivovarne se tako pokaže kot razmeroma lahko, vendar vseeno dovolj polno pivo, v katerem prevladuje predvsem hmeljna grenkoba. Obstaja še nekaj prostora za izboljšavo, vendar je to vseeno odličen izdelek za prvenec mladih pivovarjev. Obenem pa tudi zelo lep obet za prihodnost. 

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

VMenu

Zagotavlja Blogger.