četrtek, 15. oktober 2015

Ime: Who Cares Editions This Mess
Pivovarna: Bevog Brewery, Bad Radkersburg
Stil piva: Lahka IPA
Vsebnost alkohola: 4,5%

Ocena: 4 / 5

Ta zmešnjava, ali Bevog zvari pivo za 10. obletnico indie glasbene založbe GBTM (God Bless This Mess).

V čast slavljencem so izdelali pivo v stilu session IPA, ki na oder stopi v skoraj popolnoma jasni zlato-rumeni barvi, na njem pa sedi majhna in dokaj neobstojna bela glava. Aroma tega piva je dokaj nežna, vendar zelo prijetna - zaznamo nekaj občutka sladkega tropskega sadja, ki jim družbo delajo še blage note agrumov. Za razliko od arome, kjer prevladujejo sadni toni, pa v okusu ne zaznamo kakšne sladkobe ali posebnega sadnega priokusa (morda le nekaj not agrumov). Namesto tega se srečamo z precej izrazito, toda zelo prijetno in nevsiljivo hmeljno grenkobo.

Gre za super pitno pivo, ki ga zaznamuje še rahlo oljnata tekstura in precejšen kremasti občutek. Izpolni dolžnost stila session IPA, saj nam z nižjo stopnjo alkohola prinese ves okus in grenkobo IPA piva. 

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

VMenu

Zagotavlja Blogger.