petek, 09. oktober 2015

Ime: Zupanič Svetlo
Pivovarna: Pivovarna Zupanič, Maribor
Stil piva: Svetli ležak
Vsebnost alkohola: 5%

Ocena: 2.6 / 5

Ob zadnjem pregledu slovenskih pivovarn, smo med drugim našteli tudi več kot 40 različnih domačih pivovarn. To so majhne pivovarne, ki so priključene (največkrat) gostinskemu obratu, kjer tudi ponujajo svoje pivo - ponavadi gre za svetli in temni ležak. Ena takih pivovarn je tudi Zupanič iz Maribora. Tokrat smo poskusili njihov svetli ležak, ki se prikaže s svojo skoraj popolnoma jasno zlato barvo, pokriva pa ga razmeroma majhna bela glava. Aroma tega ležaka je precej izrazita in zelo lahko zaznavna - prevladujejo travne arome, ki jih kasneje spremlja še rahla prisotnost zelišč. Okus je popolnoma tak, kot ga napove aroma in ga lahko pričakujemo od domačega ležaka. Rahla sladkoba takoj na začetku, ki ji sledi zmerna hmeljna grenkoba z rahlo zeliščnim karakterjem, ta pa se nadaljuje tudi v pookusu. Če temu dodamo še lahko telo in svež občutek, dobimo en soliden in lahko piten domači svetli ležak.

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Išči!

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Naroči se na objave!

Razlaga ocen:

< 1,5 → komajda še pivo
1,5 - 2 → če res ni drugega
2 - 2,5 → no ja, pitno
2,5 - 3 → saj je kar v redu
3 - 3,5 → ta je pa dober
3,5 - 4 → tako se dela
4 - 4,5 → vrhunsko pivce
4,5 - 5 → boljše kot to ne gre

Najbolj brano v tem mesecu!

Kaj je vroče!

Green Gold Brewing Dragon

Ime: Dragon Pivovarna: Green Gold Brewing , Šempeter v Savinjski dolini Stil piva: IPA Vsebnost alkohola: 5,5% Na voljo: točeno Ocen...

Arhiv

Povezave o pivu

Obisk

VMenu

Zagotavlja Blogger.