ponedeljek, 19. oktober 2015

Ime: Summer Ale
Pivovarna: Pivovarna Pelicon, Ajdovščina
Stil piva: Pivo z začimbami
Vsebnost alkohola: 5%

Ocena: 3,7 / 5

Tako kot pozimi ljubitelji piva raje posežejo po temnejših in močnejših pivih, tako tudi poleti bolj prija kakšno posebno poletno pivo. Pri pivovarni Pelicon so ustvarili sezonsko pivo prav za take trenutke, ali kot pravijo sami, "za pod palmo". Tradicionalnim sestavinam za pivo so dodali še ingver in koriander, nastalo pa je pivo po imenu Summer Ale. 

V kozarcu se bomo tako srečali s popolnoma motnim svetlo rumenim pivom, ki ga pokriva zelo velika in precej obstojna bela penasta glava. Po pričakovanju je aroma zelo izrazita in ima precej sveži občutek. Vonju začimb, kjer nad koriandrom prevladuje ingver, pa je dodanih še nekaj nežnih kvasnih not. Okus je osvežilen že na prvi požirek, začimbe pa niso preveč vsiljive. Z lahkoto občutimo rahlo kiselkast in pekoč občutek ingverja, ki se mu na koncu pridruži še zmerna grenkoba. Vse to, še posebej pa dodatek značaja ingverja, naredi to pivo zelo lahko pitno in osvežujoče. Super poletno pivo. 

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

VMenu

Zagotavlja Blogger.