sreda, 14. oktober 2015

Ime: Radgonsko Svetlo
Pivovarna: Pivovarna Kostanj, Gornja Radgona
Stil piva: Svetli ležak
Vsebnost alkohola: 4,7%

Ocena: 2,4 / 5

Pivovarna Kostanj leži na vrhu manjšega hriba v okolici Gornje Radgone in je ena tistih domačih pivovarn v kateri si lahko poleg okusne hrane privoščite tudi domači svetli ležak (ali pa ga vzamete s seboj domov).

Le-ta se v kozarcu prikaže s svojo popolnoma jasno zlato-rumeno barvo, celoten izgled pa zaokroži še precej velika penasta bela glava, ki pa zelo hitro popolnoma izgine. Aroma tega svetlega piva je natanko taka, kot jo pričakujemo od domačega svetlega piva - prevladujejo izrazite travnate arome, ki jim družbo delajo še precej močne kruhaste note. Okus že od samega začetka zaznamuje dokaj občutna grenkoba, ki se ji na koncu in v pookusu pridružijo še grenka zelišča in rahel kovinski priokus.

Dobro pitnost temu pivu omogoča zelo lahko telo, čeprav ga zaznamuje kar precejšen kruhasti občutek. Morda to pivo tudi zaradi precejšne grenkobe in zeliščnega priokusa ne bo všeč vsem ljubiteljem svetlih ležakov. 

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

VMenu

Zagotavlja Blogger.