četrtek, 15. oktober 2015

Ime: King's Svetlo
Pivovarna: Pivovarna Belna, Šentilj
Stil piva: Pilsner
Vsebnost alkohola: 4,8%

Ocena: 2,9 / 5

V domači pivovarni gostilne Belna v Šentilju so že pred mnogimi leti začeli z varjenjem domačega piva. S to dejavnostjo so pred leti sicer prekinili, toda pred kratkim se je njihovo pivo zopet vrnilo na točilne naprave in v vrčke.

King's svetli ležak se v kozarcu prikaže z rahlo motno sončno rumeno barvo, pokriva pa ga zelo dostojna in trajajoča bela glava - na oko ležak, kot si ga samo želimo. Aroma tega ležaka je precej lahko zaznavna, toda ne preveč moteča. Prepoznali bomo sladke cvetlične arome hmelja z nekaj nežnega medenega dodatka. Okus zaznamujeta prisotnost travnatega in zeliščnega občutka, dopolni ta pa ga še zmerna grenkoba in popolnoma subtilen kiselkast priokus čisto na koncu. Telo tega svetlega ležaka je lahko in čisto, pivo pa nam da tisti potrebni sveži in osvežilni občutek. Zelo solidno domače svetlo pivo.

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

VMenu

Zagotavlja Blogger.