ponedeljek, 12. oktober 2015

Ime: Iggy
Pivovarna: Tektonik Craft Brewery, Ljubljana
Stil piva: India pale ale
Vsebnost alkohola: 6,5%

Ocena: 4,1 / 5

Ta "vesoljski popotnik" Iggy je pivo v stilu IPA iz novonastale mikropivovarne Tektonik, narejeno iz kombinacije štirih vrst sladu in štirih sort hmelja.

Že na prvi pogled se nam prikupi s svojo svetlo oranžno barvo, popolnoma motno, in srednje veliko in precej dobro obstojno peno, le rahlo umazano bele barve. Takoj nas prevzamejo prijetne sladke in sadne arome, sicer ne pretirano izrazite, ki jih kasneje zasenčijo bolj zaznavne arome borovcev, še vedno pa ostaja sladek sadni pridih nekje v ozadju. Okus zaznamuje sladek začetek, ki je kombinacija sadnega in biskvitnega značaja, ter dokaj občutna prisotnost agrumov. Rahlo kasneje se pridruži še precej solidna hmeljna grenkoba, ki pa kar dolgo poleži v naših ustih in nas spominja na Iggyja.

Ta IPA je tako zelo pitna in precej polnega okusa, dodaten pečat pa ji dajo uravnoteženo telo s kombinacijo sladkobe in grenkobe, ter prijetna sadna aroma in svež občutek. Definitivno ena konkretna in okusna IPA.

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

VMenu

Zagotavlja Blogger.