petek, 16. oktober 2015

Ime: KurBier
Pivovarna: Pivovarna Daruvar za Edicom, Šentjur
Stil piva: Jantarni ležak
Vsebnost alkohola: 4,8%

Ocena: 2,9 / 5

"Pridi in popij pir, kurbier!" Naj vas ne zavede provokativna izgovorjava imena. KurBier namreč izhaja iz nemške besede za "zdravilno pivo", katero je bilo tudi navdih za nastanek tega rdečega piva, narejenega iz dveh avtohtonih vrst slovenskega hmelja, Aurora in Savinjski Golding. 

V kozarcu tako spoznamo jasno temno rjavo pivo z značilnim rdeči podtonom. Na vrhu sedi srednje velika umazano bela glava, ki pa ni preveč obstojna. Aromo zaznamuje nežen praženi slad, ki mu družbo dela še blag vonj karamele. V okusu najprej zaznamo rahlo karamelno sladkobo, subtilno praženost, ter dokaj solidno hmeljno grenkobo.  Na koncu vse to spremlja še blag kiselkasti priokus travnega hmelja, ki se nadaljuje tudi v kratkem pookusu.

Nežna kombinacija praženosti, karamele, kiselkastega občutka in grenkobe poskrbi za dokaj nevtralno aromo in okus, saj nobena od omenjenih lastnosti ni preveč izrazita, medtem ko lahko telo oskrbi za pitnost. Zelo soliden jantarni/rdeči ležak. 

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

VMenu

Zagotavlja Blogger.