ponedeljek, 19. oktober 2015

Ime: Kostanj Kellerbier
Pivovarna: Pivovarna Kostanj, Gornja Radgona
Stil piva: Kletno pivo
Vsebnost alkohola:4,8%

Ocena: 2,3 / 5

Domača pivovarna Kostanj iz Gornje Radgone je posebej za Štajerski festival piva pripravila tudi domači Kellerbier, s čimer so označili svoj nefiltrirani svetli ležak.

V kozarcu tako zagledamo popolnoma motno pivo slamnato-rumene barve, ki ga pokriva še dokaj velika in srednje obstojna bela penasta glava. Aroma je zelo nežna in skrita, saj lahko zaznamo le rahlo prisotnost travnatih not. V okusu se najprej spoznamo z rahklo sladkobo, ki se ji kasneje pridruži še zmerna grenkoba, v kateri prevladujejo travnate in zeliščne kvalitete. Ta prisotnost zelišč, ki imajo nekak kovinski priokus, lahko občutimo še v kratkerm pookusu.

V primerjavi s klasičnim ležakom te radgonske domače pivovarne, se Kellerbier pokaže kot ležak rahlo bolj polnega okusa, vendar obenem tudi z (pre)več zeliščnega značaja, kar mogoče ne bo všeč vsem ljubiteljem piva. Pitno, to pa je tudi najboljša lastnost tega nefiltriranega piva.

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

VMenu

Zagotavlja Blogger.