ponedeljek, 26. oktober 2015

Ime: Ankaransko Svetlo
Pivovarna: Pivovarna San Nicolo, Ankaran
Stil piva: Svetli ležak
Vsebnost alkohola: 4,4%

Ocena: 2,8 / 5

Ankaranski San Nicolo je še ena v vrsti restavracij in picerij, ki ima obratu priključeno tudi svojo domačo pivovarno, kjer proizvajajo piva stila ležak.

Njihov svetli ležak ima rahlo motno sončno zlato barvo, pokriva pa ga razmeroma velika in zelo obstojna bela kremasta glava. Aroma je precej pridušena, saj v njej lahko zaznamo le zelo blage vonje hmelja, ki ima travnato-cvetlični značaj. V okusu na začetku prevladuje zmerna sladkoba sladu, ki ji kasneje družbo dela še nežna hmeljna grenkoba. Tudi v pookusu nas spremlja zelo rahel grenki občutek, toda ravnotežje tega ležaka vseeno ostaja na strani sladkobe.

Ankaransko svetlo se izkaže kot dokaj piten ležak, kadar je primerno ohlajen. Vendar pa obenem po ničemer ne odstopa ravno od ostalih solidnih domačih ležakov. Za ljubitelje tega stila piva. 

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

VMenu

Zagotavlja Blogger.