torek, 13. oktober 2015

Ime: Flora Svetlo
Pivovarna: Pivovarna in pivnica Flora, Kozina
Stil piva: Črno pivo (schwarzbier)
Vsebnost alkohola:

Ocena: 2,8 / 5

Domača pivovarna in pivnica Flora iz Kozine v svojih prostorih vari in ponuja domače svetlo in temno pivo (kot večina naših domačih pivovarn).

Temni ležak odlikuje temno rjava barva, ki je že skoraj popolnoma črna, pokriva pa jo srednje velika in razmeroma obstojna pena bež barve. Tipična aroma temnih ležakov, v kateri prevladujejo pražene arome sladu, je zelo lahko zaznavna in prepoznavna. Družbo praženemu sladu pa delajo še dokaj občutne kavne note. Okus na začetku deluje rahlo voden, toda kmalu se seznanimo z že prej omenjenimi praženimi notami, ki jim tudi tokrat družbo delajo kar občutni kavni priokusi. Svoje na koncu doda še rahla grenkoba, ki zaokroži celoto in naredi ta temni ležak sicer precej piten, toda ne ravno izstopajoč iz povprečja. Še vedno pa precej dobro sede in odžeja.

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

VMenu

Zagotavlja Blogger.