nedelja, 11. oktober 2015

Ime: Witty Fish
Pivovarna: HumanFish Brewery, Vrhnika
Stil piva: Witbier
Vsebnost alkohola: 4,2%

Ocena: 3,4 / 5

Witty Fish je še ena izmed ribic, ki so se jih pri vrhniški pivovarni HumanFish odločili zapreti v steklenice.

To pivo v stilu belgijske klasike witbier se predstavi z rahlo motno in precej bledo slamnato rumeno barvo. Na vrhu kozarca pa nas opazuje srednje velika, bela penasta glava, ki pa se začne kar hitro sramežljivo izmikati. V aromi do izraza pridejo rahle note pšenice, medtem ko prevladujejo bolj citrusne note in predvsem začimbni pridih . vse skupaj pa deluje dokaj nežno. Okus zaznamuje precej občutna citrusna kislost, kateri so dodane še različne začimbe, ki se jih zelo lahko občuti. Za konec, pa nam Witty Fish ponudi še nekaj zelo rahle grenkobe in nežen, toda zaznaven poprast priokus in pookus. To pivo, ki si ga natočimo iz steklenice s popolnoma minimalistično oblikovano etiketo, tako pusti zelo dober vtis, najbolj pa ga zaznamujeta kiselkast okus in zelo občutna prisotnost začimb. 

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

VMenu

Zagotavlja Blogger.