ponedeljek, 26. oktober 2015

Ime: Šlibar Malinovo Pivo
Pivovarna: Ekološka Kmetija Šlibar, Tržič
Stil piva: Sadno pivo
Vsebnost alkohola: 4,8%

Ocena: 2,8 / 5

Kombinacija sadja in piva, združenega v eno, je lahko zelo okusna. To so ugotovili tudi na ekološki kmetiji Šlibar in tako svojemu domačemu bio ležaku dodali še ekološko pridelane maline.

Nastalo je pivo bakrene barve, na vrhu katerega se bohoti še zelo velika in precej obstojna pena umazano bele barve. Nežna aroma tega ležaka nas takoj popelje v rano mladost - prijetna in sladka aroma malinovega sirupa, po domače malinovca, ki je bila v bistvu pričakovana. V okusu pa presenečenje. Na žalost nikakor ni mogoče zaznati kakšnega priokusa sladkih malin. Vse kar občutimo je kar konkretna hmeljna grenkoba in grenka zelišča. Kasneje se sicer razvije zelo nežna sadna sladkoba, ki jo spremlja tudi zelo rahel kiselkast priokus, vendar je vsa ta prisotnost malin veliko prenežna - še vedno namreč prevladuje grenkoba.

Vseeno je ta ležak precej okusen in zelo lahko piten, od ostalih kvalitetnih ležakov pa se razlikuje samo po zelo prijetni aromi. Pričakovali bi (in smo) namreč veliko bolj izrazit karakter malin.

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

VMenu

Zagotavlja Blogger.