sreda, 07. oktober 2015

Ime: Zupanič Temno
Pivovarna: Pivovarna Zupanič, Maribor
Stil piva: Črno pivo (schwarzbier)
Vsebnost alkohola: 5,3%

Ocena: 2.4 / 5

Tako kot smo navajeni že pri večini ostalih domačih pivovarn, tudi mariborska pivovarna Zupanič poleg svetlega ležaka vari tudi svoj domači temni ležak. V kozarcu lahko tako opazimo popolnoma črno pivo, na vrhu katerega sedi še srednje velika kremasta glava. V vonju prevladujejo dokaj izrazite arome praženega sladu, poleg pa lahko zaznamo tudi nekaj kavnega pridiha. Za okus velja podobno, saj namreč občutimo zmerno praženost, na koncu in tudi v pookusu pa še nekaj nežne kavne prisotnosti, medtem ko je grenkoba popolnoma zakrita in skoraj neobčutna. Telo tega ležaka pa je razmeroma lahko, kar bo skupaj s prej omenjenimi lastnostmi najbolj všeč malo bolj nezahtevnim ljubiteljem piva.

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

VMenu

Zagotavlja Blogger.