četrtek, 29. oktober 2015

Ime: Šlibar Pale Ale (Dry Hopping)
Pivovarna: Ekološka kmetija Šlibar, Tržič
Stil piva: Ameriški pale ale
Vsebnost alkohola: 5,9%

Ocena: 2,9 / 5

Ekološka kmetija Šlibar iz okolice Tržiča tokrat prinaša suho hmeljeno pivo v stilu ameriškega pale ale piva - v teoriji naj bi suho hmeljenje namreč pripomoglo k bolj izraziti hmeljni aromi piva. 

V kozarcu lahko zagledamo rahlo motno oranžno-jantarjevo pivo, ki ga pokriva še precej velika pena umazano bele barve. Le-ta je dokaj solidna in še kar obstojna. Zelo kmalu zaznamo konkretno hmeljno aromo, ki ima travnati karakter. Zelo zaznavna aroma je preprosta, saj se ozadju skriva morda le še nežen sadni pridih. Tudi okus je čist in preprost. Začne se z rahlo sladkobo, ki jo kasneje dopolni (in prinese ravnotežje) relativno blaga hmeljna grenkoba, ki v pookusu ostane le za kratek čas. 

Gre za zelo piten in okusen pale ale, katerega najboljša odlika je njegova preprostost. Soliden pale ale brez kakšnih okraskov. 

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoMan



Vse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu





Obisk

VMenu

Zagotavlja Blogger.