sreda, 15. februar 2017

Hopsbrew 1st Anniversary Black IPA


Ime: 1st Anniversary Black IPA
Pivovarna: Pivovarna Hopsbrew, Sela pri Ihanu

Stil piva: Temni IPA
Vsebnost alkohola: 7,5%
Na voljo: steklenica

Ocena: 4,3 / 5 → vrhunsko pivce
(IZGLED: 5/5 - AROMA: 14/15 - OKUS: 12/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 8/10)

Mnoge pivovarne v več letih svojega delovanja ne zvarijo 17 različnih piv (in raznolikih stilov) - domžalski pivovarni Hopsbrew je to uspelo v zgolj enem letu. 1. obletnico svojega delovanja so tako obeležili zopet z nečim novim - temnim IPO v katero so velikodušno zmetali konkretne količine hmelja.

Kot noč črno pivo pivo nas v trenutku navduši s prijetno in aromatično hmeljno dušo, kjer nas preplavijo arome tropskega sadja in agrumov. Temni značaj prihaja iz ozadja v nekoliko bolj nežni luči, a z zelo prijetnimi čokoladnimi toni, ki podarijo tudi nekaj nežne in kratkotrajne sladkobe. Konkretna hmeljna grenkoba, ki kar privre izpod zelo velike in obstojne bež glave, bo navdušila ljubitelje IPA stila, medtem ko bo v finišu primat prevzel praženi akrakter, ki se v še nekoliko bolj izraziti luči nadaljuje v trajajoč pookus.

Lahkotnejša črna IPA dokaj konkretne, a neobčutne alkoholne stopnje bo naše brbončice popeljala na zanimiv in razburkan izlet, ki se bo zaključil z nekoliko bolj izrazitim praženim karakterjem, kot smo morda vajeni. V vsakem primeru pa bo pivo s svojo kombinacijo arome in solidno stopnjo grenkobe navdušilo.
Cena: 3,10€ (0,5l; steklenica) - Pivarna (Maribor)

Kje še ga najdem?
  • Že v redu, Primož (Ljubljana)
  • Sir William's Pub (Ljubljana)
  • Kava Bar Zeus (Kočevje)
  • Pivoljub (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar