torek, 24. april 2018

Crazy Duck Hot Choc Duck



Ime: Hot Choc Duck
Pivovarna: Crazy Duck Brewrey, Žiri

Stil piva: Zimsko pivo

Vsebnost alkohola: 5,5%
Na voljo: steklenica


Če lahko kuharski mojstri v svojih specialitetah čilije kombinirajo s čokolado, so to kombinacijo v svojem pivu uporabili tudi v pivovarni Crazy Duck. Torej pivo, čokolada in čili - vse skupaj zapakirano v eno.

Popolnoma črna račka se skrije pod precej veliko in dokaj kremasto glavo bež barve. V aromi nas najprej pozdravi precej nežen in rahlo začinjen vonj, ki malo podraži, v ozadju pa se nekoliko bolj pokaže še kvasasti pridih. V okusu na začetku nekoliko prednjači začinjeni značaj, ki ga proti koncu dopolni srednji grenkobni karakter, le-ta pa s seboj prinese tudi dokaj prisoten kvasasti občutek v finišu. V pookusu pa se le pokaže zelo rahel, malenkost pikanten občutek, ki pa je še vedno precej zakrit.

Samo pivo lepo steče, dodatek čilijev nekoliko sicer pride do izraza, ampak se je treba malo potruditi za to. Čokoladni značaj je res sramežljiv in skorajda popolnoma odsoten, zato pa bolj do izraza pridejo kvasni priokusi. V redu pivo, a ne sme se pričakovati, da bosta čili in čokolada kar bruhala iz njega.
Cena: 2,63€ (0,33l; steklenica) - Leclerc (Ljubljana)

Kje še ga najdem?
  • Pop's Place (Ljubljana)
  • Sir William's Pub (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar