petek, 23. avgust 2024

Flajs Vizionar

Vizionar, ki so ga zvarili na turistični kmetiji in pivovarni Flajs v Žalcu, je njihov pogled k bolj modernim stilom piva. Pripravili so namreč kraftovsko najbolj popularen stil piva, IPA. 
 
IPA čistega telesa in jantarno-oranžne barve je v kozarcu pokrit z zelo veliko, rahlo umazano belo glavo, ki se ji prav nič ne mudi. Izpod nje zapihajo prijetne svetlične note, ki ji dopolnjuje pridih piškotov, kasneje pa se pojavi še nekaj citrusnega diha. Požirek je srednje nežno grenkoben v začetku, sledi nekaj piškotne sladkobe, finiš pa zopet postreže z grenkobnim značajem, ki se nadaljuje še v nežen pookus.
 
Flajsov Vizionar je IPA nežnejšega značaja, ter nekoliko bolj klasičnega IPA karakterja - z nekoliko bolj izrazitim sladnim značajem in malo zadržanim hmeljnim karakterjem. V vsakem primeru pa je lahkoten in preprosto piten.  

Vizionar

Žalec

IPA

5%

Kje naj ga iščem?


  • Turistična Kmetija Flajs (Žalec)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,1 / 5 → preprost, nekoliko bolj nežen in preprosto piten

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 11/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar