sreda, 17. junij 2015

Knap Herc


Ime: Herc
Pivovarna: Pivovarna Knap, Kisovec
Stil piva: APA
Vsebnost alkohola: 5,4%

Ocena: 3,5 / 5

Herc, ki je povzel svoje ime po zasavski govorici za lopato, je »s srcem varjeno pivo, posvečeno več kot 200-letni zgodovini rudarstva v Zasavju«. To je premierno pivo čisto sveže slovenske pivovarne Knap, ki je obenem tudi edina pivovarna v tem koncu Slovenije. 

Gre za pivo v stilu APA piv, ki ga predstavi precej motna umazano jantarjeva barva, ki je v bistvu že skoraj rjava. Na vrhu kozarca sedi zelo velika in srednje obstojna penasta glava umazano bele barve. Herc ima dokaj nežno aromo, kjer najprej zaznamo vonj po hmelju s toni agrumov v ospredju in nekaj blagih začimb v dlje v ozadju. Tudi okus sledi temu opisu. Začetek je dokaj nežen, toda kmalu prispejo razmeroma občutni priokusi začimb, katerim se pridruži še zmerna hmeljna grenkoba. Na koncu lahko zaznamo tudi rahel pikanten občutek, medtem ko nam pookus ponudi bolj zeliščne tone. 

Herc se izkaže za lahko pitno APA pivo, ki zna biti še posebej všeč tistim ne pretirano zahtevnim pivcem. Pohvala pa tudi za samo idejo za pivom, ki je v bistvu »zahvala generacijam knapov«. Srečno!

Ni komentarjev:

Objavite komentar