četrtek, 17. november 2016

Bevog Who Cares Editions Yellow Snowball Hopped Up Tripel


Ime: Who Cares Editions Yellow Snowball Hopped Up Tripel
Pivovarna: Bevog Brewery, Bad Radkersburg

Stil piva: Belgijski močni ale
Vsebnost alkohola: 8,1%
Na voljo: pločevinka

Ocena: 2.9 / 5 → saj je kar v redu
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 10/15 - OKUS: 8/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 5/10)

V Bevogu so se že pripravili na letošnjo zimo, še preden je dobro zapadel sploh prvi sneg. Založili so se namreč s snežnimi kepami, ki bodo popestrile snežno dogajanje. Prva na vrsti je rumena kepa z imenom Hopped Up Tripel - torej belgijec naložen s hmeljem.

Že prvi vdih nam izda, da smo se srečali s pivom, ki v sebi skriva izrazit belgijski značaj. Sladna osnova sicer ni pretirana, a je vseeno lahko zaznavna. Najprej ji družbo dela nekaj začimb, medtem ko v ozadju na trenutke do izraza pride blag sadni pridih, za konec pa se razvije še dih piškotov. Bogato in polno zlato-oranžno telo je pokrito s srednje veliko belo glavo, ki kmalu izpuhti, v sebi pa skriva kar konkreten občutek alkohola. Le-ta je ob sladno-kvasnem značaju lepo zaznaven in kar pogreje. Za zaključek poskrbi še solidna hmeljna grenkoba, ki se z zeliščnim značajem nadaljuje še v dolg pookus. 

Rumena kepica iz Bevoga se izkaže kot zelo močno pivo specifičnega okusa, ki ima resda tudi zelo izrazit hmeljni značaj, a bo zaradi svojih ostalih lastnosti všeč predvsem ljubiteljem belgijskih piv. Bevogov posebnež za specifične pivce.    
Cena: 3,5€ (0,33l; pločevinka; v trgovini)

Kje ga najdem?
  • Pivarna (Maribor)
  • Za Popen't Pivoteka (Ljubljana)
  • Že v redu, Primož (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar