ponedeljek, 1. januar 2018

Lobik Biere Plane


Ime: Biere Plane
Pivovarna: Lobik Brewery, Maribor

Stil piva: Kisli ale
Vsebnost alkohola: 7%
Na voljo: buteljka

Ocena: 3,8 / 5 → ta je pa dober
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 11/15 - OKUS: 12/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 7/10)

Biere Plane je prav poseben mariborski zvarek. Je namreč prvo pivo, ki so ga fantje iz Lobika zvarili po selitvi v nove prostore. Po dveh mesecih fermentiranja so ga fantje pretočili v hrastove sode francoskih vin (Pinot Noir in Sauvignon Blanc), kjer je nato čakal še nadaljnjih 10 mesecev.

Lobikov starani posebnež se pokaže v le rahlo motnikavi, sončno zlati barvi in s pomanjkanjem kakšne omembe vredne glave - pivo namreč ni dodatno karbonizirano, a vseeno deluje zelo osvežilno. Kiselkasti karakter je v aromi lepo izrazit z notami grozdja, vina in nekaj sadnega pridiha v ozadju. Tudi okus sledi temu - kislina je prijetno izrazita, ravno dovolj, da usta le malenkost potegne skupaj, zaznati pa je tudi nekaj blagega kvasastega priokusa. Občutek vinske kislosti v ozadju ostane še dolgo časa, kot tudi nekoliko bolj suh občutek v ustih.

Biere Plane je pivo, ki ga do popolnosti zaznamuje kiselkasti značaj. Čeprav le-ta ni pretiran, bo pivo posledično tako še bolj všeč tistim pivoljubcem, ki jim tudi svet vina ni tuj.
Cena: 15,00€ (0,75l; buteljka) - Že v Redu, Primož (Ljubljana)

Kje še ga najdem?
  • Pivarna (Maribor)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar