ponedeljek, 20. julij 2015

Pivo & Burger Fest - 18. in 19.7.2015


Niti vročinski val in peklensko visoke temperature niso mogli preprečiti izvedbe drugega letošnjega Pivo & Burger Festa. Dvodnevno uživanje v super pivih in slastnih burgerjih je tudi tokrat potekalo na Pogačarjevem trgu sredi stare Ljubljane, kjer smo lahko izbirali med ogromnim številom ponudnikov burgerjev in različnih piv.
Množica ljudi se je tako lahko osvežila na x stojnicah pivovarjev, x trgovinami s pivom in x uvozniki. Med pivovarji smo tako srečali že stare in znane obraze, ki so ponujali svoje okusne zvarke. Pa pojdimo lepo po vrsti. Pivovarna HumanFish je občinstvu ponujala štiri svoje najbolj znane izdelke, ki smo jih do sedaj že dodobra spoznali. Pivovarna Varissh je predstavila (za sedaj) svojo celotno ponudbo piv, med katerimi je bilo tudi skoraj čisto novo super okusno IPA pivo, Deep Purple. Ajdovski Pelicon nam je med drugim tudi premierno predstavil svoje nove pivo po imenu Yes, Boss, medtem ko smo pri Bevogu lahko na eni izmed pip našli tudi novi Milk Stout. Pri stojnici Reservoir Dogs smo lahko našli vse štiri jezdece apokalipse, medtem ko so pri kamniškem Malem Gradu ponujali tri svoja točena piva.
Prisoten je bil tudi Dr. Orel s svojima brezglutenskima izdelkoma, manjkala pa ni niti Pivovarna Union, ki je s seboj pripeljala tri sode piv, ki so jih do sedaj ponujali le v svoji pivnici. S svojim domačim svetlim in temnim pivom so stregli tudi pri Adamu Ravbarju in Kratochwillu, medtem ko je Ankaranski San Nicolo ponujal le svoje svetlo pivo, Kurbier pa svoje rdeče pivo. Za konec pa omenimo še Maister Brewery, ki je poleg svojega Generala prvič predstavila tudi svoj nov izdelek po imenu Vega, ki je bil naš zmagovalec dneva.
Poleg slovenskih pivovarjev so se na festu predstavile tudi nekatere slovenske specializirane trgovine s pivom. Prisotna je bila mariborska Pivarna, kjer nam je Andrej postregel s hrvaško Zmajsko Pivaro in kosovsko Sabajo. Pivoljub je za spremljavo k Burgerjem zopet pripravil okusno mešanico nemških, angleških in škotskih piv, medtem ko smo pri Pivoteki Za Popen't našli tudi nekaj zanimivih danskih zvarkov.

Patrick's Irish Pub je ponujal točena irska piva, medtem ko je uvoznik belgijskih piv Beeryard na svoji stojnici točil okrog 10 različnih belgijcev, še več se jih je pa hladilo v steklenicah. Belgijska piva so točili tudi pri uvozniku Gama, poleg pa smo lahko poskusili tudi še nekaj ostalih piv. Svoje sta dodala še Stiegl in Pivnica Paviljon s ponudbo avstrijskih, nemških in irskih točenih piv, celotno ponudbo festa pa zaokrožuje še slovenski uvoznik za srbska piva Kabinet, kjer smo lahko poskusili precej širok izbor okusnih piv.
Torej, izbira piva je bila res ogromna, vsak je lahko brez težav našel nekaj zase, poskusil nekaj novega in se predvsem osvežil. Kaj pa burgerji? Tudi pri temu odličnemu spremljevalcu piva smo lahko izbirali med velikim številom burgerjev, saj je bilo prisotnih več kot 20 ponudnikov. Nemogoče je bilo poskusiti vse, tako da je bilo potrebno podrobno raziskovanje. Med najboljše tri burgerji pa bi sami uvrstili Hood Burger in njihov Le Brie, 7 Burger in Painkiller, ter naš osebni zmagovalec Juicy Eire iz Kavarna Tiskarna.

Zaključimo pa samo še s tem, da komaj čakamo na naslednje druženje na letošnjem tretjem Pivo & Burger Festu.

Ni komentarjev:

Objavite komentar