sreda, 16. september 2015

Kje se bo dogajalo? (2. del)


Prihaja jesen in z njo tudi počasi zadnji festivali piva v tem letu. Vendar brez strahu, priča bomo še kar nekaj dogodkom na tem področju v prihajajočih tednih. V dobrem pivu bomo tako lahko uživali še kar na nekaj dogodkih v prihajajočih dneh in tednih - na prvem že kar prihajajoči vikend. Če pa ste slišali že za kakšen zanimiv dogodek povezan s pivo, potem pa kar v komentarje z njim.
VEČER PIVA IN PIZZE (18.9.2015)

Tudi pivska scena v Novem mestu se počasi ampak zanesljivo prebuja. Big Star Pub bo v petek tako gostil večer na katerem bomo lahko uživali v za nas popolni kombinaciji - pica in pivo. Gostitelj je poskrbel za okusne pice in skrbno izbranima butična piva, ki se z njimi najbolj ujamejo (s pomočjo ekipe pivopis.si). Vstopnine ni, pice so brezplačne, zaračunali vam bodo samo pivo.

KDAJ: 18. avgust od 20:30 naprej
KJE: Big Star Pub, Ljubljanska cesta 26, Novo mesto
VEČ INFORMACIJ: Večer pice in piva


GRAJSKI FESTIVAL PIVA (26.9.2015)

Na sevniškem gradu se bo odvil eden prvih festivalov te vrste v okolici. Na grajskem popotovanju od dobri glasbi in okusni hrani bo glavno vlogo prevzelo pivo. Organizator za sedaj obljublja prihod naslednjih pivovarn: Maister, Volk Turjaški in Kurbier, ter uvoznikov belgijskega (Beeryard) in češkega piva (Klašter). Tudi na gradu vstopnine ne bo.

KDAJ: 26. avgust od 15. ure naprej
KJE: Grad Sevnica, Cesta na grad 17, Sevnica
VEČ INFORMACIJ: Grajski festival piva 


ŠTAJERSKI FESTIVAL PIVA (3.10.2015)

Svojo drugo uprizoritev bo prvi vikend v oktobru doživel tudi Štajerski festival piva, v organizaciji specializirane trgovine s pivom Pivarna. Lastnik obljublja, da bo na festival privabil tako lokalne ponudnike domačega in butičnega piva, kot tudi nekatera zanimiva tuja imena. Nekaj je že znanih, ampak zaenkrat naj le-ta ostanejo presenečenje. Brez dvoma pa nas čaka veliko dobrega in zanimivega piva.

KDAJ: 3. oktober
KJE: Trg Leona Štuklja, Maribor
VEČ INFORMACIJ: Štajerski festival piva


PIVO & BURGER FEST (17. in 18.10.2015)

Že tretjič letos se vrača zdaj že skorajda kultni Pivo in Burger Fest. Kot so pokazale že prejšnje izkušnje lahko zopet pričakujemo veliko število super okusnih burgerjev, ter ogromne količine že poznanega in tudi novega piva, ki ga bodo predstavljali številni pivovarji, uvozniki in trgovine. Verjamemo, da gre za dogodek, ki ne rabi nobene dodatne predstavitve.

KDAJ: 17. in 18. oktober od 11. ure naprej
KJE: Pogačarjev trg, Ljubljana
VEČ INFORMACIJ: Pivo & Burger Fest


FISH FEST 2015 (24.10.2015)

Pivovarna HumanFish iz Vrhnike se je spontano odločila, da si organizira svoj fest, na katerem bodo obiskovalci lahko uživali v dobri hrani in glasbi, seveda pa bo glavno vlogo zopet imelo tudi odlično pivo. Na voljo bo med drugim tudi sveža Harvest SIPA.

KDAJ: 24. oktober od 14. ure naprej
KJE: Pivovarna HumanFish, Vrhnika
VEČ INFORMACIJ: Fish Fest 2015


2. BREŽIŠKI FESTIVAL PIV - HALLOWEEN EDITION (31.10.2015)

Zadnji dan v mesecu oktobru se bo v Brežicah, v organizaciji domačega mladinskega centra, odvijal 2. Brežiški festival piv. Zaradi bližine noči čarovnic, gre tokrat za Halloween Edition. Na festivalu pa lahko pričakujemo okoli 20 stojnic s takim ali drugačnim pivom - pivovarji, trgovine in uvozniki. Morda pa tudi kakšno zlobno presenečenje. Po festivalu pa sledi še koncert najbrž najbolj primerne skupine za festival piva - Hladno Pivo.

KDAJ: 31. oktober od 14. ure naprej
KJE: MC Brežice, Gubčeva ulica 10a, Brežice
VEČ INFORMACIJ: Brežiški Festival Piva

Ni komentarjev:

Objavite komentar