nedelja, 10. september 2017

Lobik Galaxy IPA


Ime: Galaxy IPA
Pivovarna: Lobik Brewery, Maribor

Stil piva: IPA
Vsebnost alkohola: 6,8%
Na voljo: točeno

Ocena: 2,5 / 5 → saj je kar v redu
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 9/15 - OKUS: 7/15 - TELO: 2/5 - KONČNI VTIS: 4/10)

Pri Lobikih še naprej lepo raziskujejo in demonstrirajo razlike med različnimi sortami hmelja. Tokrat so zvarili IPA pivo v katerega so dodali sadno aromatični hmelj Galaxy iz "dežele tam spodaj".

Ta IPA se predstavi v motni oranžni barvi svojega telesa, ki je spravljeno pod še kar veliko in lepo obstojno umazano belo glavo, nekoliko kremaste teksture. Izpod nje prihaja izredno nežna aroma, kjer do izraza pride biskvitni ton sladu, kasneje pa se sicer pojavijo še sadne note breskev in marelic, a zelo blage. Srednje polno telo deluje dokaj nasitno, zeliščna grenkoba pa v okusu postaja vedno bolj izrazita in ostra. Vse se zaključi s trajajočim pookueom, ki na koncu kar popivna naš jezik z zeliščnim značajem, nato pa celota kar izvodeni.

Galaxy IPA sicer nikakor ni neprijeten ali kaj podobnega, vendar se vseeno ne pokaže v najbolj všečni IPA luči. Ne s svojo (pre)nežno aromo, niti s svojim ostro grenkobnim okusom. Na srečo se na Lobikovih pipah vedno najde kakšen veliko bolj okusen IPA, tako da tega ne bomo dolgo objokovali. 
Cena: 3,00€ (0,3l; točeno) - Pivo & Burger Fest (Ljubljana)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar