ponedeljek, 25. september 2017

Ressel 01 Golden Ale


Ime: 01 Golden Ale
Pivovarna: Pivovarna Ressel, Podbočje

Stil piva: Zlati ale
Vsebnost alkohola: 4,8%
Na voljo: točeno - steklenica

Ocena: 3,4 / 5 → ta je pa dober
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 10/15 - OKUS: 11/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 7/10)

Izumitelj Josef Ressel je enega svojih glavnih izumov, ladijski vijak, preizkušal tudi na dolenjski lepotici Krki v okolici Kostanjevice. Točno 200 let po tem, pa je svoje ime posodil tudi novonastali mikropivovarni. Njihov premierni po imenu 01 je pitni zlati ale, namenjen širši publiki pivopivcev.

Resslov zlati ale je zaradi filtracije popolnoma jasne in konkretno temnejše zlate barve, na vrhu kozarca pa za krajši čas posedi srednje velika bela glava. Nežne sadne sladke note se pomešajo s travnimi toni in naredijo tako prijetno kombinacijo, kjer se pokažejo še cvetlične, mentolasto-zeliščne arome. Srednje izrazita grenkoba travnega značaja se poravna s sladasto hrbtenico, nekoliko zeliščno-karamelastega karakterja (spomni na bronhi bombone), ter se nadaljuje še v pookus.

Gre za lahkotnejši zvarek z nekoliko bolj izrazito karbonacijo, kar ga naredi še za odtenek bolj svežega. Solidnega okusa, namenjen tistim, ki šele dobro prihajajo v svet kraft piva in se spoznavajo z drugačnimi okusi piva. A tudi ostali ljubitelji se bodo lahko odžejali z njim.
Kje še ga najdem?
  • Gostilna Žolnir (Kostanjevica)
  • Štiblc Bar (Krško)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar