torek, 5. september 2017

Pivomanija - Ajdovščina, 3.9.2017

Prvi septembrski vikend je bil pri marsikaterem ljubitelju piva rezerviran za izlet v Ajdovščino, kjer se je v objemu burje odvila že tretja Pivomanija. Po lanskoletnem izjemnem uspehu dogodka, je bil pred organizatorji velik izziv preseči in še nadgraditi to izkušnjo.

In z zagotovostjo lahko zatrdimo, da je Mateju, Aniti in ostalim Peliconom to tudi uspelo - navkljub neprijaznemu vremenu in nevihti. Na dogodek jih je uspelo zvabiti skorajda vse odlične domače butične pivovarje, ki so številnim gostom nudili več kot 40 različnih piv, od tega tudi kar dobrih 10 novosti.

Stilsko zelo raznoliko ponudbo piva je seveda dopolnila ponudba hrane v obiliki lokalnega China Doga in pic iz kislega testa, ki še ni zapadlo v slabo družbo in postalo kislo pivo (by Ogenj & Mocarela). Proti koncu dogodka pa so za slušno navdušenje poskrbeli tudi Hish 'N Band in Odprava Zelenega zmaja, ki so mimogrede pospremili še slovensko košarkarsko zmago nad Finci. Kljub vetru in deževni nevihti se množica ljubiteljev piva (za katero je bil veliki šotor veliko premajhen) ni dala in je uživala dolgo v noč.

Na dogodku so svoja piva v skorajda neomejenih količinah ponujali nekateri že skorajda veterani slovenski kraft scene. Poleg gostiteljev, ki so za dogodek zvarili prav poseben trojni Veliki IPA, so bili tam tudi HumanFish s svojimi ribami ter Carniola, med drugim s svojim svežim Canis Lupulus zvarkom. Seveda niso manjkali tudi bližnji Reservoir Dogs z nekaj svojimi jezdeci in Kaki Kraft s svojima dvema dekletoma.
Iz štajerskega konca so seveda priropotali Lobiki in Green Gold Brewing, kjer se je na stojnici smukal tudi novi Doktor. Prestolnico so zastopali Loo-blah-nah, kjer se je dalo najti tudi kakšnega gumijastega medvedka. Svoj nabor zvarkov je ponujala tudi pivovarna Hopster, medtem ko so pri Hopsbrew točili njuna sadno orientirana pivca.

Festivalsko premiero pa je na Pivomaniji doživela tudi mlada pivovarna Kralj, ki je uspešno začela svojo pot in brbončic obiskovalcev ni pustila razočaranih s svojo okusno trojico zvarkov (session IPA, porter in dvojni IPA). Ker pa dobrega piva nikoli ni dovolj, je svoje pipice odprl tudi Tankr, kjer so se med drugim zvrstili izjemna Bevogova Frida, novi Tektonikov pale ale, Barutovi kislici (popolnoma novi Summer Snow berliner weisse). Ena izmed pipic pa je pripadla tudi drugi festivalski premieri, to je bila White IPA iz nove lokalne pivovarne Castra.

S tem vetrovnim večerom je Pivomanija tako postavila visoke standarde ostalim organizatorjem festivalom pri nas, ljubitelje piva pa preprosto navdušila, saj določeni trenutki še dolgo ostanejo v glavah obiskovalcev. In tudi mi nismo izjema -  druženje s številnimi enako in drugače mislečimi ljubitelji piva, zanimive debate s pivovarji, polnočni vodeni ogled okolice pivovarne, eden najhujših vetrov kar smo jih doživeli, večerna samopostrežba pri Tankrju, Hugo za Pivostacijo, odličen žur in obilica nepozabnih spominov.

Pivomanija (in vsi ki ste bili poleg) - čestitke in se že veselimo prihodnjega leta. Na zdravje!

Ni komentarjev:

Objavite komentar