nedelja, 18. februar 2018

Trot Yezeru


Ime: Yezeru
Pivovarna: Pivovarna Trot, Cerknica

Stil piva: APA
Vsebnost alkohola: 4,6%
Na voljo: steklenica

Ocena: 3,4 / 5 → ta je pa dober
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 12/15 - OKUS: 10/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 7/10)

Nomadska pivovarna Trot iz Cerknice se je v lanskem letu odločila, da je čas, da gredo povsem na svoje in odprejo svojo lastno pivovarno. To jim je tudi uspelo in njihova nomadska pot se je končala. Prvo pivo, ki je tako prispelo iz lastnih loncev in fermentorjev pa je ta preprosti zvarek Yezeru.

Rahlo motno jantarno obarvano Yezeru se zakrije z večjo umazano belo glavo, ki se tam počasi seseda in začenja izginjati. Tropske sadne arome prednjačijo v aromi z notami grenivke, ananasa in ostalih citrusov, dopolnijo pa jih še blagi borovci. Lahko zaznavno sladno ozadje se pokaže z notami piškotov in nekaj masla, v okus pa se lepo prenesejo citrusni sadni priokusi, ki se tam lepo ujamejo z nežnejšo hmeljno grenkobo. Ta občutek citrusne grenkobe se na koncu nadaljuje še v krajši pookus lahkotnejšega cerkniškega piva. 

Preprosto, lahkotno in lepo uravnoteženo pivo je zaradi nežnejših lastnosti in zelo prijetne arome izrezdno preprosto pitno. Je osvežilno, sveže in nekomplicirano - nekaj za vsak dan iz za sproti, ter tako še eno simpatično j(y)ezero iz Cerknice. 
Kje še ga najdem?
  • Gostilnica 5-6 kg (Ljubljana)
  • Gostilnica Ruj (Dol pri Vogljah)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar