sobota, 21. julij 2018

Ime: KULT316 Svetlo Pivo Supreme
Pivovarna: Center kulinarike in turizma, Ljubljana

Stil piva: Saison

Vsebnost alkohola: 9,6%
Na voljo: buteljka


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

V naši šolski mikropivovarni na Centru kulinarike in turizma se več kot očitno zelo pridno učijo. Potem, ko so v preteklih letih varili nekaj bolj "vsakodnevnih" stilov piv, so se sedaj podali tudi v nekoliko bolj drzne vode. Zvarili so namreč pivo Supreme, belgijski saison začinjen s slovensko Auroro, ki pa v sebi skriva kar zajeten odstotek alkohola.

Zelo velika in obstojna bela puhasta glava za kar nekaj časa pod seboj zakoplje izjemno motno pivo umazano oranžne barve. Ko le uspe nekoliko zadihati, se pokažejo še kar izraziti pridihi kvasnih in začinjenih not, ter nekaj zelo nežnega sadnega diha bolj v ozadju. Tudi v okusu se izprsi s konkretno začinjenimi in kvasastimi okusi, zmerna zeliščno obarvana hmeljna grenkoba pa se skupaj z njimi prevesi še v krajši a kar konkretno zaznaven pookus.

Supreme je pivo srednjega telesa in izjemno živahne karbonacije, ki na dokaj konkreten način pokaže svoj belgijsko-saisonast značaj. Sicer je alkoholna stopnja najprej zelo lepo zakrita, a nato kar pošteno pogreje po poti navzdol. Pivo, ki je veliko bolj primerno za tiste pivopivce, ki so jim belgijski okusi zelo blizu.
Cena: 8,00€ (0,75l; buteljka) - KULT316 (Ljubljana)
  • KULT316 (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 2,7 / 5 → sicer tipičnih belgijskih lastnosti; meni je kvasno preoster, konkretno se peni in mi je precej težko piten
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 6/10 - OKUS: 5/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 10/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!***

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Kategorije

Zagotavlja Blogger.