ponedeljek, 23. julij 2018

Lobik Tropski Izolat


Ime: Tropski Izolat
Pivovarna: Lobik Brewery, Maribor

Stil piva: IPL

Vsebnost alkohola: 5,1%
Na voljo: pločevinka


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Fantje iz Lobika so obljubili, da bodo vsak mesec na trg poslali dve novi pivi v nekoliko manjših serijah, seveda, pivi primerni trenutnemu letnemu času. In obljubo tudi lepo držijo. Tako je na vrsto prišel dodobra hmeljeni ležak (s hmeljem Lemondrop), ki so ga posvetili časom, ko so bili še veslači in ne pivovarji.

Tropski Izolat se pripelje v le rahlo motnikavi in bledi zlato-rumeni barvi, na vrhu kozarca pa za nekaj časa posedi večja puhasta glava bele barve. Izpod nje prisopiha nežnejša aroma, kjer so prisotne blage travnate hmeljne note z rahlim citronastim pridihom limonske trave v ozadju, ki doda aromi še več svežine. Najprej mimo nas pripluje nežna kruhasta sladkoba, ki jo uravnovesi srednje nežna grenkoba s citrusnim karakterjem. Za konec pa nam podari še nežnejši pookus.

Ta hmeljeni ležak je zelo svežega značaja in lahkotnega karakterja, prav narejen za pitje v najhujši vorčini. Je nežnejši ležak z malenkost bolj izraženim hmeljnim značajem, katerega glavna odlika je preprosta pitnost.
Cena: 3,20€ (0,33l; pločevinka) - Že v Redu, Primož (Ljubljana)




  • Sir William's Pub (Ljubljana)
  • Pivarna (Maribor)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,6 / 5 → ne prinese ognjemeta, a vseeno zelo piten, čeprav bi sam raje okusil še malce bolj izrazit hmeljni značaj (malo preveč je zakrit)
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!***

Ni komentarjev:

Objavite komentar