sreda, 15. avgust 2018

Omnivar Baltic State Of Mind


Ime: Baltic State Of Mind
Pivovarna: Omnivar Brewery, Ljubljana

Stil piva: Baltski porter

Vsebnost alkohola: 8,5%
Na voljo: steklenica


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Kot vse kaže je (bo) eden izmed našim pivovarjem zanimivejših stilov piva v letošnjem letu baltski porter - ležakov odgovor na konkrtene RIS zvarke (ruski cesarski stout). Torej pivo, ki ima lastnosti porterja, a varjeno kot ležak. V Omnivarju so svojega zvarili z dodatkom suhih sliv, ki so jih zadimili nad slivovim lesom.

Pod veliko penasto glavo kavnate barve, ki sicer kmalu začne bežati, se nahaja kot nafta črno pivo. V aromi ga zaznamujejo srednje izrazite note praženega sladu, ki se pomešajo med kruhaste tone. Nekaj kasneje se razvije blag dih suhega sadja in rahlo bolj občuten lesno-dimljeni značaj. V okusu praženo-dimljeni značaj pride še malo bolj do izraza, pridruži se nekaj čokoaldne sladkobe, zelo blage, za konec pa še zelo nežen grenkobni značaj.

Baltic State Of Mind je po okusu in aromi precej nežnih lastnosti, a vseeno v sebi skriva solidno alkoholno stopnjo, ki je zelo lepo zakrita in neobčutna, ter konkretno kremasto, polno in žametno telo. Preprosto pitno, saj dimljeni značaj ni preoster, okusno in malo drugačno.




  • Bar Kimi (Ljubljana)
  • Sir William's Pub (Ljubljana)
  • Lajbah (Ljubljana)
  • Za Popen't Pivoteka (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4 / 5 → zelo okusen, dimljeni značaj mi je dovolj zakrit, da ni pretiran, a vseeno dovolj prisoten, da pivu da značaj
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 5/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!***

Ni komentarjev:

Objavite komentar